Hoe krijg je meer medewerkers aan het leren.

Stel, je start met een opleiding of een academie. Een aanbod van cursussen en trainingen waar je vestigingen, teamleiders en medewerkers gebruik van kunnen maken om beter te worden in hun vak. Zichzelf kunnen ontwikkelen. Alles staat erin, echt iets om trots op te zijn. Alleen valt het aantal deelnemers tegen.

 

Hoe zorg je dat jouw leeromgeving storm loopt?

Bij de Praktijkacademie Technische Groothandel PiTtiG zien we al een aantal jaren dat elke blended training, opleiding en elke academie het in zich heeft om een daverend succes te worden. Het gaat om de juiste aanpak. Onze aanpak willen we graag met jou delen. Zodat ook jouw opleiding, e-learning en/of academie substantieel bijdraagt aan de prestaties van jouw bedrijf en de ontwikkeling van je medewerkers

 

Waar begint dat succes?

Dat vroegen we onze klanten ook. En deze krijgen we steeds terug:

 

Droom groot, begin klein.

 

Een droom heet ook wel missie

Met een droom of missie bepaal je welk effect je op lange termijn wilt bereiken. Dat is iets anders dan doelen, doelen zijn korte termijn. Doelen zorgen ervoor dat de droom uitkomt. Je droom formuleer je door antwoord te geven op deze twee vragen:

1. Voor wie gaat mijn opleiding of academie van betekenis zijn?

2. Wat verandert er in het leven van deze mensen?

 

Bijvoorbeeld

Medewerkers doen vol trots en zelfvertrouwen hun werk.

Medewerkers ontwikkelen meer zelfvertrouwen door kennis over elektra en durven daardoor beter en makkelijker het gesprek aan te gaan met klanten. 

Je biedt al jullie medewerkers de mogelijkheid diploma’s en certificaten te behalen om hun inzetbaarheid te versterken,

 

 

Maak het niet te ingewikkeld, het hoeft ook niet in één keer goed. Deel en tweak waar nodig. Je droom is je ijkpunt voor de rest van het proces. Je kunt er steeds op terug vallen.

 

Zo begin je klein:

Met de droom op de achtergrond, start je zo klein mogelijk. Dit doe je om zo snel mogelijk ervaring op te doen. Want vaak gaan dingen anders dan gedacht. Zo kun je lekker snel bijsturen.

 

Kies een afgebakende doelgroep met een concreet doel en integreer de blended training in hun werkzaamheden.

Een verplichte inwerktraining voor nieuwe medewerkers of voor uitzendkrachten is een goed voorbeeld. Met een online inwerktraject zijn ze razendsnel ingewerkt en hebben ze er direct lol in. Veel sneller dan als je dat aan de collega’s op de werkvloer overlaat.

 

Leer je lessen uit dit eerste project en pas deze meteen toe bij de volgende

Door steeds te testen, evalueren en optimaliseren, doe je precies wat nodig is om iedereen stap voor stap aan het leren te krijgen.

 

De volgende keer kijken we hoe je het leren organiseert binnen je bedrijf. Als je dat slim inricht, gaat leren als een trein.

 

Wil je nog meer weten?

Neem contact op met één van ons. Dat vinden we echt leuk!

 

En dan: het PiTtiG Kerstwebinar

Onderwerp: “Zo krijg je meer medewerkers aan het leren”.

Datum: 16 december van 10.00 uur tot 12.30 uur.

Voorinschrijving: reageer op deze mail met jouw naam en eventueel die van je collega.

 

Meer nieuws