Een positieve leerervaring bij BJC Tools

Technische groothandel BJC Tools hecht grote waarde aan het ontwikkelen van medewerkers en het bouwen van een leercultuur. De keuze was dan ook snel gemaakt om een uitgebreide leiderschapstraining van Praktijkacademie Technische Groothandel PiTtiG te volgen.

Jessica Goorts (afdeling P&O bij BJC Tools) en haar collega’s hebben onder leiding van PiTtiG trainer Peter Verstoep een mooie stap gezet in het neerzetten van een positieve leerervaring met trainingen en opleidingen.

Begin maart 2023 gingen we bij BJC Tools langs voor de uitreiking van de PiTtiG branchecertificaten en een evaluatie met Jessica en Peter.

 

Investeren in training en ontwikkeling

Het is niet zo dat BJC Tools nog niks deed aan opleiding en training. In tegendeel zelfs. BJC Tools investeert veel in training en ontwikkeling van medewerkers door bijvoorbeeld interne coaching, meeloopdagen op andere vestigingen en het organiseren van interne workshops over bijvoorbeeld lassen en lasapparatuur. Genoeg opleidingsactiviteit daar dus! Er zijn genoeg mannen en vrouwen bij BJC Tools die elkaar het vak goed kunnen leren. Deze keer stond een positieve leerervaring opdoen met een ‘externe’ training van PiTtiG op het programma.

 

Basistraining leidinggeven PiTtiG

Begin 2023 rondden we samen een trainingsprogramma af voor leidinggevenden. Het ging specifiek om leidinggevenden die leiding geven aan een team waar zij eerst zelf als collega onderdeel van waren. Nu moeten ze datzelfde team gaan leiden én tegelijkertijd die leuke collega blijven! Dat kan best een uitdaging zijn. Daarom boden we bij BJC Tools de Basistraining leidinggeven van PiTtiG aan, met de trainingsmodules Positief aanmoedigen, Positief coachen, Motiveren en Positief bijsturen.

Waardevol. Zo typeert Jessica de training. “De aangeleerde technieken zien we ook direct in de dagelijkse praktijk terug in gesprekken die onze collega’s nu voeren. Leuk om te zien!” Ook een deelnemer aan de training gaf aan dat deze erg praktisch en toepasbaar zijn.

Jessica vervolgt: “Wat ook leuk is: collega’s vanuit verschillende vestigingen hebben elkaar tijdens de training ontmoet. Ook dat ontmoetingsmoment is waardevol.”

Een positieve leerervaring dus bij BJC Tools, die ruimte biedt om ook in de toekomst bezig te blijven met trainingen. Wil je ook een positieve leerervaring binnen jouw organisatie? Bekijk dan de pagina Basistraining leidinggeven voor meer informatie over deze training.

 

Over BJC Tools

BJC Tools is een technische groothandel met vijf vestigingen met oorsprong in Erp. BJC Tools levert machines en apparaten voor de bouw, industrie en agrarische sector, en doet tevens onderhoud en reparaties. BJC Tools onderscheidt zich buiten het assortiment vooral door de kwaliteit van de dienstverlening en persoonlijke benadering. ‘Kwaliteit is onze service. Service is onze kwaliteit’ is niet voor niets hun slogan.