SLIM: subsidieregeling voor leer- en ontwikkelprojecten in het mkb

Het is in deze tijden van arbeidsmarktkrapte belangrijker dan ooit geworden om personeel aan boord te houden. Het boeien en binden van medewerkers door middel van opleiden en ontwikkelen zou daarom hoog op de agenda moeten staan. De overheid heeft om dit te stimuleren de SLIM-regeling in het leven geroepen: de "subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb." Dankzij deze regeling is het mogelijk om een groot deel van de kosten voor een nieuw te starten leer- en ontwikkelproject gesubsidieerd te krijgen. Het eerstvolgende tijdvak voor de aanvraag voor mkb-bedrijven loopt van 1 t/m 30 september 2022.


Voorwaarden SLIM-regeling

Kleinbedrijven (tot 50 werknemers) kunnen 80% van de kosten gesubsidieerd krijgen tot een maximum van 25.000 euro, met een looptijd van 1 jaar.
Middelgrote bedrijven (tot 250 werknemers) tot 60%, tevens tot een maximum van 25.000 euro en een looptijd van 1 jaar.

Voor een overzicht van alle criteria zie de website van het ministerie van SZW.


Voorbeelden van projecten

De SLIM-subsidie kan worden ingezet voor verschillende projecten bijvoorbeeld:

  • Het ontwikkelen van een eigen academie voor het opleiden van medewerkers.

  • Het opstellen van een opleidingsplan specifiek voor jouw onderneming.

  • Het ondersteunen en begeleiden bij het invoeren van een methode om leercultuur te stimuleren binnen het bedrijf.

SLIM-subsidie aanvragen

We kijken graag met je mee of jouw project in aanmerking komt voor deze subsidie. Er zijn nogal wat criteria waaraan je project moet voldoen, maar hebben we een subsidiebureau bereid gevonden op no cure no pay basis te helpen met het doen van de aanvraag, waardoor deze een stuk eenvoudiger wordt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur dan een mailtje naar info@praktijkacademiepittig.nl