Met PiTtiG kregen onze medewerkers nog meer zelfvertrouwen!

Jeveka is een technische groothandel in bevestigingsartikelen en gereedschappen. De klanten van Jeveka bevinden zich met name in de machinebouw waaronder het hightech segment. Jeveka werkt continue aan kwaliteit, duidelijkheid en vertrouwen. Dit doet Jeveka onder andere door actief te investeren in haar medewerkers. Iedere medewerker heeft hiervoor een eigen scholingsbudget. Voor 2019-2020 heeft Jeveka dat in overleg met haar logistiek medewerkers onder andere ingezet voor de mbo-2 en mbo-3 diplomerende programma’s van PiTtiG Logistiek. We spraken logistiek manager Róisín Tumpane zo’n 3 maanden vóór de diplomering van ‘haar’ deelnemers over haar ervaringen met de mbo-opleidingen van PiTtiG Logistiek.

Met welke PiTtiG opleiding zijn jullie gestart?
Wij hebben de combinatie-aanpak gekozen waarbij we een groep hebben samengesteld van zowel mbo 2- als mbo 3-deelnemers.

Tussen de bijeenkomsten door kregen de mbo 3 deelnemers extra bijeenkomsten over leidinggevende vaardigheden. Op deze manier hadden we genoeg deelnemers bij elkaar om een incompany-groep op te starten. Onze groep was iets kleiner, maar toch konden we in overleg met PiTtiG starten.

Hoe hebben jullie het leren georganiseerd?
Na een voorlichtingsbijeenkomst door PiTtiG hebben we de vraag bij de medewerkers neergelegd. Wat wilden zij? Waren zij enthousiast over de opleiding? Zij moeten het immers doen. Iedereen wilde graag met PiTtiG Logistiek mbo starten. Samen met PiTtiG hebben we geïnventariseerd op welke wijze we de opleiding op zo’n manier konden organiseren dat onze logistieke processen gewoon door konden lopen. Uiteindelijk hebben we in overleg met medewerkers en PiTtiG een planning gemaakt waarin we naast 'les op de werkvloer' ook op zaterdagen les kregen. De medewerkers investeren dus ook een stukje eigen tijd in hun eigen ontwikkeling. Dat dragen we ook uit bij Jeveka. We doen het samen!

De virtuele klas, die ervoor zorgde dat we de cursus nog slimmer konden organiseren, was soms wel een uitdaging. Soms was het de techniek waar de mensen aan moesten wennen, dan weer de gebruiker die iets wel of niet goed deed. We besloten daarom delen van de virtuele klas ook te organiseren vanuit Jeveka zelf. Tijdens werktijd. De deelnemers volgden dan in een speciale ruimte met elkaar een korte virtuele les. Hun docent zat dan 100 km verder op.

Hoe heeft de groep het leren ervaren?
De sfeer was altijd goed in de groep. Naast de lessen op de werkvloer, heerste er ook op de zaterdagen altijd een goede ‘werksfeer’. De docent Dennis Meinen, die namens PiTtiG lesgeeft vanuit ROC de Leijgraaf, droeg daar ook actief aan bij. Dennis wordt door de groep beoordeeld als een vakman, die weet waar het over gaat in het vak en in de handel. Dennis lag ook goed in de groep.
Voor de medewerkers was het wel even wennen dat ze ook in gesprek gingen met de collega’s op 'kantoor'. Op die manier kregen ze wel nog meer zicht op hun eigen rol en bijdrage aan ons succes. Dat motiveert.

Zou je de mbo opleidingen van PiTtiG Logistiek aanbevelen aan collega's?
Ja. Ik zou de opleiding zeker aanbevelen. Als ik kijk naar de winst van het programma -en we zijn nog niet helemaal klaar- dan zie ik een sterk gegroeid zelfvertrouwen bij medewerkers. Ze stralen meer trots uit. Trots op zichzelf (al was het omdat ook hun partner of kind trots op ze is) en trots op hun vak. Medewerkers stappen sneller op elkaar en op mij af. Pakken dingen nog beter op.

'Ik zou de opleiding zeker aanbevelen!'

Róisín Tumpane
Logistiek manager Jeveka