Masterclass Talentontwikkeling groot succes

Op 28 november jl. organiseerde de Praktijkacademie Technische Groothandel PiTtiG in samenwerking met SAM een Masterclass Talentontwikkeling voor bedrijven in de technische groothandel. Naast verschillende presentaties van technische groothandels over hoe zij succesvol een positieve leercultuur hebben neergezet in hun organisatie, zijn de groepen uiteengegaan om gezamenlijk handreikingen op te stellen voor het ontwikkelen van een positieve leercultuur in de eigen technische groothandel.

De handreikingen zijn heel breed geformuleerd: van “het ontwikkelen van urgentiebesef door een gesprek te voeren met medewerkers over de toekomst van de sector, het bedrijf, het vak en hun rol daarin” tot het écht werk maken van certificaat- en diploma-uitreikingen, belonen van leren, een training aanbieden als beloning voor teams tot persoonlijke leerbudgetten.

De praktische tips zijn niet alleen ingrediënt voor ontwikkelingsbeleid, maar kunnen in vele gevallen ook morgen al worden ingezet als instrument. Deelnemers werden geprikkeld met vragen als “Wanneer heb jij voor het laatst geleerd?” of “Wat zou jij nog echt wel eens willen leren als je later groot bent?"

Als afsluiter van het inhoudelijke deel van het programma was er een workshop van Ernest Faber, hoofd jeugdopleidingen van PSV over de ontwikkeling van de ideale PSV-speler. Als klap op de vuurpijl vond een energieke stadionrondleiding plaats.

Speciale dank gaat uit naar Robert-Jan Steegman (Nestinox), Annette Vermij (Jeveka), Sari Menkveld (Rexel) en Margot Ruijters (SAM).