Incompany trainingen voor optimale ontwikkeling op de werkvloer!

Betere prestaties en bedrijfsresultaten behaal je met gemotiveerde én goed opgeleide medewerkers. Maar hoe krijg je gemotiveerde, goed opgeleide medewerkers? Eén van de manieren is via incompany trainingen. Maar wat houdt dat in? In dit artikel gaan we dieper in op wat incompany trainingen zijn, de voordelen en hoe ze theorie en praktijk combineren! Zo wordt ook direct duidelijk waarom (bijna) alle trainingen van PiTtiG in de incompany vorm worden aangeboden.

Wat zijn incompany trainingen?

Wanneer er sprake is van een incompany training, houdt dat in dat de trainer naar de organisatie toekomt om de medewerkers in hun eigen werkomgeving training te geven. De naam verraadt het ook al een beetje. De training vindt dus in de company (het bedrijf) plaats. Elke organisatie heeft immers een andere leerbehoefte, waarop goed ingespeeld kan worden met incompany trainingen.

Voordelen van incompany trainingen

Wanneer een training op de incompany wijze wordt aangeboden, brengt dit verschillende voordelen met zich mee voor zowel de organisatie als voor de deelnemers:

  • Theorie praktisch maken: Doordat de training in de organisatie zelf gegeven wordt, kunnen deelnemers sneller de link leggen hoe ze dit tijdens hun werkzaamheden gaan implementeren. Dit kan ook tijdens de training benoemd worden;

  • Maatwerk: Bij incompany trainingen is er meer mogelijk op gebied van maatwerk, trainingen zijn makkelijker aan te passen op de organisatie. Wanneer een training op maat gegeven wordt, houdt dat in dat de inhoud van de training gebaseerd is op de behoeften, doelstellingen en het budget van de organisatie. Plus de training kan aangesloten worden op de look en feel van de organisatie, wat zorgt voor een vertrouwde leeromgeving. Bij externe trainingen, waar groepen kunnen bestaan uit diverse bedrijven, is dit moeilijker;

  • Efficiënt: Doordat de deelnemers in hun eigen organisatie blijven voor de training, scheelt dit voor hen zowel reistijd als -kosten;

  • Teambuilding: Doordat deelnemers samen de training volgen, draagt dit bij aan hun onderlinge samenwerking;

  • Vertrouwelijkheid: Doordat de trainingen incompany zijn kan gevoelige informatie worden besproken zonder de zorgen over het delen van vertrouwelijke informatie buiten de organisatie.

Een praktijkgerichte aanpak met incompany trainingen

De trainingen en opleidingen van PiTtiG zijn branchespecifiek, praktijkgericht en resultaatgedreven! De trainingen worden altijd, op de mbo en post-hbo diplomerende opleidingsprogramma's na, incompany gegeven. Nu je de voordelen hierboven hebt gelezen, snap je misschien ook wel waarom we dat doen! De praktijkgerichte aanpak van imcompany trainingen zorgt namelijk voor een kleinere brug tussen theorie en praktijk, waardoor medewerkers de geleerde stof sneller kunnen toepassen op de werkvloer.

Theorieën snel omzetten in resultaten

De incompany trainingen van PiTtiG geven deelnemers de kans om theorieën direcct toe te passen in de praktijk. Dit komt mede door de training volgen in de eigen werkomgeving, maar ook doordat de theorie tijdens de training wordt gekoppeld aan praktijkvoorbeelden en -situaties. Onze incompany trainingen zijn interactief, wat de betrokkenheid van de deelnemers verhoogd. De deelnemers worden gestimuleerd om de kennis toe te passen in bijvoorbeeld oefeningen, groepsdiscussies en rollenspellen. Dit zorgt ervoor dat ze weten hoe ze de opgedane theorie kunnen gaan toepassen op situaties die ze tegenkomen op de werkvloer. De deelnemers lopen diverse scenario's door en proberen oplossingen te vinden met behulp van de geleerde theorie. Op deze manier wordt de theorie op een mooie én interactieve wijze aan de praktijk gekoppeld.

De trainingen van PiTtiG combineren dus theorie en praktijk binnen de vertrouwde omgeving van medewerkers in hun eigen organisatie. Hierdoor kunnen medewerkers zich makkelijker ontwikkelen, waardoor de prestaties van zowel de medewerkers als van de organisatie verbeteren. Benieuwd hoe een incompany training jouw organisatie verder kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!