Wilt u ook versnellen bij de implementatie van E-commerce?

Natuurlijk. De e-commerce markt groeit al jaren. Ook in de technische groothandel. De Corona crisis heeft waarschijnlijk ook bij uw groothandel een positieve versnelling aangebracht bij de implementatie van e-commerce trajecten. Het dwong waarschijnlijk ook uw technische groothandel om opnieuw beslissingen te nemen over de verkoopkanalen. Corona pushte onze sector richting een digitale transformatie. En dat is een kans.

Bijna 40% van zakelijk Nederland bestelt z’n artikelen online (B2B E-commerce marktmonitor 2019). Een nog groter percentage van de zakelijke klanten zegt dat de zoekactie naar een product begon op Google. Dat ziet de technische groothandel natuurlijk ook en opent meer en meer webshops en klantportalen. Veel groothandels voeren inmiddels een krachtig e-commercebeleid, maar er is ook een deel (kleinere) technische groothandels die de producten bijvoorbeeld wel online heeft staan op bijvoorbeeld een website of -shop, maar nog geen actief en praktisch e-commercebeleid voert.  

Voor deze groothandels biedt de Praktijkacademie Technische Groothandel PiTtiG per maart/april 2021 een nieuwe training aan in het aanbod salestrainingen; Praktisch E-commerce voor kleinere (technische) groothandels. 

 

Opzet training Praktisch E-commerce

 

Thema

Micro-learnings

Intro

1. Kennismaking online marketing

Webshop

2. SEO

3. SEA

Promotie

4. Content marketing

5.Social media marketing

6. Social selling basis

Data

7. Google analytics

8. Conversie optimalisatie

 

De trainingsmodule bestaat uit acht micro-learnings en vier fysieke trainingsbijeenkomsten van een e-commerce expert. Deze bespreekt de uitwerkingen/aanpakken van de deelnemers en is in staat hier verder richting aan te geven met gericht implementatieadvies. Zodat ook uw groothandel profiteert van het feit dat de klant online óók nog eens meer koopt. 

De investering bedraagt € 1.545 per deelnemer. Er zijn nog plekken vrij voor de groep van maart/april 2021. Meldt u vandaag nog aan via de contactbutton op www.praktijkacademiepittig.nl.