Samen opleiden voor resultaat

In februari 2023 mochten we weer een groep accountmanagers het PiTtiG branche-certificaat uitreiken voor één van de trainingsprogramma’s van de Praktijkacademie Technische Groothandel PiTtiG. Deelnemers van AIC en Nestinox volgden het trainingsprogramma samen. In het trainingscentrum van Nestinox. Een mooi voorbeeld van samen opleiden in de sector. Het trainingsprogramma bestond uit de volgende trainingsmodules:

o    Behoeftegericht verkopen;
o    Margeverhoging;
o    Bij-verkoop.

Het trainingsprogramma leerde de deelnemers om de klant niet altijd meteen te verkopen wat ie vraagt, maar juist om samen met de klant op zoek te gaan naar wat de klant nodig heeft voor z’n hele klus of project. Zodat de klant kan doen waar ie goed in is: z’n project of klus goed en efficiënt uitvoeren. Het doel van het programma is dus niet sec het verhogen van de (bij)verkopen en marge, maar het maximaal ontzorgen van de klant. Een hogere omzet met een hogere marge is dan ‘slechts’ het logische gevolg.

Deelnemers gefeliciteerd!

AIC

AIC, Aannemers Inkoop Centrale B.V., is een technische groothandel in bouwmachines, bouwmaterieel en containertechniek. AIC levert niet alleen bouwmachines en – materieel, maar blinkt ook uit in projectadvies.

Nestinox

Nestinox, een familie bedrijf sinds 1979 biedt de klant RVS bevestigingsmaterialen, speciale- en zogenaamde c-onderdelen. Samen met klanten werkt Nestinox aan de beste verbinding.

Het uiteindelijke doel is om de indirecte kosten bij hun klanten maximaal te reduceren.