Interview met Peter Fredriks, deelnemer PiTtiG E-commerce

VSS Nederland Video Systems realiseert beveiliging- en video-oplossingen voor bedrijven, organisaties en particulieren die (letterlijk) zicht willen hebben op eigendommen, processen en gebeurtenissen. Met video-oplossingen voor winkel, ziekenhuis, binnenvaartschip maar ook een grote productiehal. VSS adviseert, distribueert, installeert en voert het onderhoud uit.

 

Even voor de zomervakantie 2021 meldde Peter Fredriks, één van de directeuren, zich bij de Praktijkacademie Technische Groothandel PiTtiG voor de net geïntroduceerde (pilot) cursus Praktisch E-commerce voor de kleinere technische groothandel. Hij las erover in de PiTtiG nieuwsbrief van voorjaar 2021 en startte in de zomer met één van z’n collega’s aan deze cursus.

 

Na afloop tijd voor een bezoekje in Zwolle bij VSS

 

Welke doelen had je met het starten van de cursus Praktisch E-commerce?

 

“Ten eerste wilden we zelf basiskennis hebben over wat E-commerce precies is. Wat is zoekwoorden onderzoek, wat is SEA? Wat is social media marketing? We zitten hier op kantoor regelmatig met elkaar op een soort redactievergadering over wat we wanneer op welke sociale media of op de website plaatsen. Doen we dat goed, hoe kan dat nog beter?”

 

“Ook wilden we met E-commerce dienstverleners beter het gesprek kunnen aangaan. Het is een vak apart, dus in gesprekken met sociale media of e-commerce bureaus weet je ook niet precies wat nu een goed advies of een goede aanpak is. Met deze basiscursus E-commerce hebben we inzicht in de basis gekregen van bijvoorbeeld zoekwoorden onderzoek. Hoe zoekt onze klant op internet, hoe vertalen we dat naar bijvoorbeeld keywords of pagina’s op onze website?”

 

“En natuurlijk wilden we er ook resultaat mee halen. Wij willen graag ook op een andere manier gevonden worden dan op een unieke artikelcode van onze producten. Onze klanten zoeken vaak op een heel specifieke artikelcode, waardoor ze heel snel via Google op onze website terecht komen. Op een andere manier met onze (nieuwe) klanten in contact komen is belangrijk. Waarbij we onze toegevoegde waarde als kennispartner nog beter voor het voetlicht kunnen brengen. En natuurlijk willen we ook verbeteringen doorvoeren op onze website www.vssnederland.nl, met goede call to actions

 

Hoe heb je de trainingsbijeenkomsten ervaren?

Door Corona had PiTtiG een combinatie-aanpak gemaakt van een deel fysieke training, e-learning, theoriemeetings via Google Meet en eens soort advies-uren om samen met een e-commerce adviseur echt de tools in te duiken. Bijvoorbeeld een tool voor zoekwoorden onderzoek. Door de compacte groepsgrootte heb je ook ruim de tijd om met je eigen website of webshop aan de slag te gaan en bijvoorbeeld een nieuwe boomstructuur te maken.

 

 

 

 

 

Hoe zagen de lessen eruit? 

In de ochtend kregen we theorie waarmee we in de middag middels opdrachten aan de slag moesten in ons eigen werk. Aan het einde van de dag hadden we dan een terugkom moment of je kon ’s middags online met een adviseur praktisch aan de slag. De trainingen waren interactief. Wel vond ik de tijd tussen de theorie meetings kort. Je hebt wel tijd nodig om in je praktijk met de opdrachten aan de slag te gaan. 

 

Hoe heb je de trainer ervaren?

De trainer was hands-on en staat met beide voeten op de grond. Hij geeft je -ook al heeft hij een kennisvoorsprong- geen moment het idee dat je nog ergens aan de basis staat. Hij is oprecht geïnteresseerd en vraagt actief door naar jouw ervaringen. 

 

Houden zo die cursus?

Al met al zijn we zeer tevreden over het verloop van de cursus”

 

 

Wil je net als Peter en z’n collega ook beginnen met de cursus Praktisch E-commerce?

 

Op 15 februari 2022 start de cursus weer. De cursus Praktisch E-commerce bestaat uit onderstaande onderwerpen

 

Thema

Inhoud

Intro

  1. Kennismaking online marketing

Webshop

  1. SEO
  1. SEA

Promotie

  1. Content marketing
  1. Social media marketing
  1. Social selling basis

Data

  1. Google analytics
  1. Conversie optimalisatie

 

De cursus bestaat uit vier on-line trainingsbijeenkomsten en één fysieke bijeenkomst van een e-commerce expert. Deze fysieke bijeenkomst vindt plaats bij een van de deelnemende technische groothandels. 

De investering bedraagt €1.545,- per deelnemer excl. BTW. 

Meld je vandaag nog aan via de website https://www.praktijkacademiepittig.nl/opleidingen/opleiding-praktischbre-commerce-502/