Events: Leren ‘groot maken’ in je groothandel

Als een groothandel investeert in opleiden, kan dat omdat medewerkers ontevreden zijn, of omdat de cijfers misschien teruglopen. De directie stuurt de managers dan bijvoorbeeld naar een cursus leidinggeven. Of de verkopers gaan een dag leren hoe ze nog beter open vragen kunnen stellen in het verkoopgesprek. Vaak leidt zo’n eenmalige ‘korte’ opleidingsinterventie wel tot enig resultaat en is de brand voor nu geblust. Probleem opgelost en over tot de orde van de dag. Dit type opleidingsvragen komen we nog best vaak tegen (naast de andere duurzame opleidingstrajecten die natuurlijk ook in toenemende mate worden gevraagd!)

 

Met deze wat meer ad hoc manier van opleiden is niets mis!
Het levert zeker iets op, zonder gestructureerde borging alleen niet altijd en overal even veel. Het is alsof je een huis opknapt met alleen een likje verf. Het ziet er goed uit, maar ondertussen is er een lek in de badkamer en staat de kelder blank.

 

Bedrijven die structureel investeren in opleiden doen het beter
Zij lopen voorop. Met loyale medewerkers en een stabiele omzetgroei. Dat maakt ze toekomstbestendig.

 

Academies zijn hot
We merken daarom in de groothandel een toenemende vraag naar academies en raakt alleen maar leren in een trainingslokaal een beetje ‘uit’. Het kost aardig wat tijd, geld en moeite om mensen samen in een trainingslokaal bijeen te brengen. Al helemaal in onze logistieke centra of op de commerciële binnendiensten. Dus gaan veel groothandels over op opleidingsaanpakken waarbij online leren een plaats heeft. Iedereen een inlog en iedereen een cursuscertificaat! Dat is helaas ook weer niet zo.

 

Het runnen van een (online) academie gaat anders dan de inkoop van klassikale trainingen
Het is niet ingewikkeld, maar je moet wel even weten hoe dat werkt. Branchegenoten in de groothandel, die met succes een academie tot leven hebben gebracht, vertellen je hoe je dat het beste kunt aanpakken tijdens twee gratis PiTtiG sessies.

 

Online workshop: Impact maken met leren
Op 16 juni 2022 organiseren we een webinar waarin collega groothandels je meenemen in hoe zij hun academie aanpakken. Wat werkte bij hen heel goed? Wat werkte totaal niet? Hoe geef je leren in je groothandel een push? Waarmee maak je impact? Noteer deze 16e juni van 10.00-12.00 uur nu al in je agenda of stuur direct een mail aan info@praktijacademiepittig.nl als je erbij wilt zijn.

 

Live event: Leren logisch en voor de hand liggend maken
Op 20 september 2022 organiseren we een live event. Dat gaat over hoe je leren organiseert in de lijn van je groothandel. Dus initiëren en verleiden vanuit HR, maar implementeren in de lijn. Van het organiseren en agenderen van leren in de normale overlegstructuren, tot van leren een moment maken om als team sterker te worden tot leren ‘heel logisch’ maken in je dagelijkse werkomgeving. Noteer deze 20e september 2022 van 08.00-13.00 uur nu al in je agenda of stuur direct een mail aan info@praktijkacademiepittig.nl als je erbij wilt zijn.