Robert-Jan Steegman: Sterkte en succes in de voorliggende periode

Bij de totstandkoming van deze nieuwsbrief realiseerde ik me dat het interview met Róisín Tumpane in deze nieuwsbrief, het laatste fysieke contact is geweest tussen de Praktijkacademie Technische Groothandel PiTtiG en haar afnemers. Tijdens dat laatste interview begin maart 2020, zaten we al wel 1,5 meter uit elkaar. Daarna schortte ook de Praktijkacademie Technische Groothandel PiTtiG de fysieke (groeps) contacten op in verband met het Coronavirus.

De fysieke bijeenkomsten van de PiTtiG zijn geannuleerd volgens de onderwijsrichtlijnen van het RIVM. Zowel de lopende open inschrijvingen als de incompany-trajecten. De virtuele lessen in onze mbo-programma’s lopen wél gewoon door. We hopen met deze maatregelen dat u, uw medewerkers en wijzelf gezond door deze Coronatijd komen. Nieuw is onze 100% online training Gesprekstechnieken om ook tijdens de Corona periode te werken aan vakmanschapsontwikkeling. U leest er in deze nieuwsbrief meer over.

Ook de stuurgroep PiTtiG vergaderde medio maart via Skype. Onder andere over een subsidieaanvraag die PiTtiG aanvraagt eind juni 2020. Een subsidie die uw technische groothandel ondersteunt bij het vinden en verder ontwikkelen van het ‘verborgen’ menselijke goud in uw technische groothandel. Op basis van een leercultuurscan, krijgt u een maatwerk opleidingsadvies en krijgt u de mogelijkheid de programma’s van PiTtiG exact op uw aanvullende wensen door te ontwikkelen.Daarnaast staat het samenwerken in regionale leerarrangementen in deze aanvraag centraal. Zo ontstaat regionale vraagbundeling en zijn we in staat om vakmanschapsontwikkeling nog meer en beter te organiseren voor kleine groepen of individuen.

Met deze nieuwsbrief proberen we u te inspireren om na de Corona-periode weer verder te bouwen aan uw medewerkers en aan uw bedrijf. Voor nu: sterkte en succes in de voorliggende periode. We hopen dat u, uw naasten en uw bedrijf sterk uit deze crisis komen. We hopen u dan weer te treffen!

Robert-Jan Steegman