Na Corona: leren als onderdeel van een terugkeerprotocol?

Ook u zult in maart zijn overvallen door het Corona-virus. Ineens geconfronteerd met ziekte en ‘1,5 meter aanpassingen’. De tent laten draaien, ondanks de hectiek rond Corona. Opleiden kan dan even een andere prioriteit krijgen. En in gevallen heel begrijpelijk. Gelukkig krijgen we ook weer positieve berichten vanuit de technische groothandel. Hoe onzeker de toekomst ook nog is.

Goed om dan de vakmanschapsontwikkeling van uw medewerkers weer aandacht te geven. Misschien nog niet meteen alweer in het klaslokaal, maar wel alweer ‘nadenken over...’ of ‘voorbereiden op...’.

De SLIM-subsidie kan als aanjager fungeren voor vakmanschapsontwikkeling in uw technische groothandel. Weer verder bouwen aan een positief leerklimaat, misschien zelfs wel als onderdeel van een terugkeerprotocol voor bijvoorbeeld thuiswerkers op de binnen- en buitendienst.

Iedere technische groothandel van 5-250 medewerkers komt in aanmerking voor de zogenoemde SLIM-subsidie. Met de SLIM-subsidie jaag je het leren en ontwikkelen in je groothandel weer aan. 

Met de SLIM-subsidie kun je onder andere:

  • een training of e-learning op maat (laten) ontwikkelen (de uitvoering is niet subsidiabel).
  • een zogenaamde vlootschouw uitzetten (wat is het opleidingsniveau en competentieniveau van m’n medewerkers?).
  • nieuwe competentieprofielen ontwikkelen voor de medewerker en de groothandel van de toekomst.Denk aan e-commerce skills, 21st century skills en consultative selling skills.
  • opleidingsadviezen ontwikkelen en loopbaanontwikkelgesprekken voeren.
  • een methode voor het voeren van periodieke loopbaan- en ontwikkelingsgesprekken ontwikkelen.

Kortom, je kunt er een positieve leercultuur mee bouwen!

Mocht u als individuele technische groothandel ook geïnteresseerd zijn om te bouwen aan een positieve leercultuur, laat het ons dan ook weten. We helpen u er graag bij. Stuur hiervoor een mail aan marianne@praktijkacademiepittg.nl. Bij de individuele subsidieaanvraag wordt zelfs tot 80% van alle activiteiten gesubsidieerd tot een maximum van € 24.999 euro.